Dragtsma: Duels met FC Twente braken ons op
Fins FC Inter grijpt naast landskampioenschap

Dragtsma: "Duels met FC Twente braken ons op"

26-10-2012 15:17

De achterstand op koploper HJK Helsinki bedraagt drie punten, het doelsaldo van de koploper is bovendien een stuk beter (+27 om +18). "Voor ons zit het seizoen erop", concludeert Dragtsma dan ook. Zijn FC Inter eindigt zodoende wederom op plaats twee.

Daar zag het eerder niet naar uit. Lange tijd vond de club zichzelf terug op de eerste plaats. "De laatste weken heeft FC Inter punten laten liggen. Maar de grootste problemen hadden we rondom de Europa League-duels met FC Twente, eind juli (1-1 en 0-5, red.)."

"Toen speelden we ineens acht, negen duels in één maand. Daarvoor was de selectie te krap. Al vind ik al met al dat FC Inter constanter heeft gepresteerd dan in 2011", aldus Dragtsma, die bij Inter twee Nederlanders tot zijn beschikking had.

Keeper Stef Doedée zal na dit seizoen vertrekken, dat geldt wellicht ook voor middenvelder Pim Bouwman. "Er was enige tijd terug belangstelling vanuit Engeland. Zijn eerste volledige seizoen op profniveau heeft hij constant gepresteerd. Maar Bouwman heeft een nog één seizoen doorlopend contract. Ik verwacht dat hij blijft."