Groep G: Been en Van Wolfswinkel in evenwicht
Schaars pakt rode kaart tegen Racing Genk

Groep G: Been en Van Wolfswinkel in evenwicht

08-11-2012 23:08
1

Racing Genk was voor rust heer en meester. Thomas Buffel had tot twee keer toe de kans om de Limburgers op 0-1 te brengen. Eerst zeilde zijn stiftertje net over het doel en bij de tweede kans trapte hij de bal in de handen van de Portugees Rui Patricio. Het Sporting van Frank Vercauteren was nergens en ontsnapte enkele keren aan een rode kaart na gemene overtredingen op Jelle Vossen en Julien Gorius.

Net zoals in de eerste helft was het niveau in de tweede helft niet om van achterover te vallen. Sporting Lissabon - dat op de dool is en tegen Genk zijn laatste Europese kans uitspeelde - slaagde er niet in om een aanval in elkaar te steken en verloor keer op keer de bal aan Genk, dat goed druk zette. Kristof Van Hout kende een rustige avond, af en toe moest hij de handen uit de mouwen steken op een afstandsschot.

Rood voor Schaars
Na een uur had Sporting toch prijs. Stijn Schaars kreeg na een overtreding op Buffel - die het slim uitspeelde - zijn tweede gele kaart en moest naar de kleedkamer. Genk leek de zege binnen handbereik te hebben, maar niets bleek minder waar. Na een prima kans voor Steeven Joseph-Monrose scoorde de Nederlander Ricky van Wolfswinkel op een counter de 1-0.

Vossen en co bleven niet bij de pakken zitten en de Genkse scherpschutter nam het voortouw, een halve volley van Vossen belandde net naast het doel. Ook Ngcongca Anele was dicht bij de 1-1, maar de Zuid-Afrikaan stuitte op Rui Patricio. Ook een tweede keer kwam Anele de Portugese doelman, die een knal va Gorius naast zag zoeven - op zijn weg tegen. In de extra tijd schonk de Nederlander Glynor Plet wat Genk dubbel en dik verdiende: de 1-1.

Nog geen kwalificatie
Dankzij het punt in Lissabon staat Genk nog steeds op kop en heeft het twee punten meer dan het Hongaarse Videoton FC, dat verloor van het Zwitserse FC Basel. De Portugezen lijken met twee punten uitgeteld, FC Basel is met vijf punten nog niet uitgespeeld.