Grot hoopt op dispensatie: Rechter had begrip
PEC Zwolle-speler hoopt op meer dan alleen trainen

Grot hoopt op dispensatie: "Rechter had begrip"

14-11-2012 08:48

"Ik was gigantisch blij, omdat ik na mijn periode bij NEC niet verwacht had dat ik nog een kans zou krijgen bij een profclub", zegt Grot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wilde deze kans met beide handen grijpen. Nadat ik tekende, blikte ik vast vooruit. Op mijn 24ste moet ik basisspeler zijn in de Eredivisie, dacht ik."

Met een wisseling van de wacht beginnen de problemen. Technisch directeur Bert Konterman maakt plaats voor Gerard Nijkamp, de papieren van Grot blijven vervolgens liggen. De overschrijving van een door een profclub gecontracteerde amateur moeten 15 juli binnen zijn, de KNVB ontvangt ze acht dagen later. "Ik was niet boos, wel teleurgesteld. Voor mijn carrière is het een nieuwe tegenslag. In het verleden heb ik het zelf verprutst en daarom wilde ik nu per se doorbreken. Dan heb je eindelijk de juiste mentaliteit, krijg je dit soort pech."

Al drie maanden gaat Grot op en neer van Arnhem naar Zwolle om te trainen, meer niet. "Alleen trainen is niet makkelijk als je weet dat je toch niet bij de wedstrijdselectie zit. Motiveren wordt steeds moeilijker. Ik voel me op dit moment geen profvoetballer. Ik wil wedstrijden spelen in stadions, me omhoog werken en er een mooie profcarrière van maken."

Woensdag hoort Grot of hij dit seizoen nog mag spelen. Speler en club hebben een kort geding aangespannen. De reglementen bieden weinig hoop, zelf blijft Grot positief. "De rechter had best begrip voor mijn situatie. Ik hoop dat ik dispensatie krijg. Hoewel ik pas 22 ben, voel ik me veel ouder, omdat ik al jaren meeloop in het voetbal. Ik denk dat dit mijn laatste kans is op een mooie profloopbaan. Als het vonnis negatief is? Dan train ik hier verder. Dat is ook goed voor mijn ontwikkeling. Ik zal niet opgeven, maar een nieuw profcontract wordt dan heel lastig."