Steppe wraakt bestuur: "Ga er niet dieper op in"
In vier jaar Heerenveen mocht Steppe slechts veertien keer opdraven. De 24-jarige Belg, in het bezit van een aflopend contract, komt ook onder trainer Marco van Basten niet aan spelen toe in Friesland. "Ik kreeg ook dit seizoen geen kans. Het ligt zeker niet aan de trainer, want ik kom goed overeen met Van Basten. De oorzaak ligt bij het bestuur, dat er een andere visie op nahoudt", aldus Steppe tegenover Het Nieuwsblad.
"Normaal heeft het bestuur geen inspraak in de opstelling, maar in Heerenveen lijkt dat wél het geval. Maar daar ga ik niet dieper op in. Ik hou het erop dat niet alles eerlijk verlopen is. Eigenlijk zit ik al vier jaar in hetzelfde schuitje. Ook onder Trond Sollied en Ron Jans viel ik naast de ploeg. Een paar keer kreeg ik mijn kans, maar dat duurde nooit lang. Door de ondermaatse prestaties van de ploeg was het ook nooit een pretje om in doel te staan. Het was vaak een ondankbare taak."
"De kans dat ik vertrek, is groot"
Steppe, dit seizoen zelfs even derde doelman, zag onlangs eerste keus Kristoffer Nordfeldt wegvallen met een blessure. Daardoor zit hij weer op de bank. "Dat is toch al iets prettiger, omdat ik weet dat ik zal spelen als er iets met Brian Vandenbussche gebeurt", aldus Steppe. Die 'promotie' verandert niet veel aan zijn toekomstbeeld. "De kans dat ik vertrek, is groot."
"Ik ben einde contract en betwijfel of Heerenveen me een nieuw voorstel zal doen. Ik wil ook niet langer op de bank zitten. Ik ben bereid om een stapje terug te zetten, als ik maar kan spelen. Vorige zomer hadden enkele ploegen interesse, maar het bestuur van Heerenveen heeft toen te traag gehandeld. Ze wilden vreemd genoeg niet meewerken aan een transfer."
Privé heeft Steppe het wél goed naar zijn zin in Nederland. Al blijft zijn Belgische accent hoorbaar. "In tegenstelling tot Dries Mertens en co hoor je aan mij niet dat ik al vier jaar in Nederland woon. Ik probeer wél zo veel mogelijk ABN te spreken, zodat ze mij toch kunnen verstaan. Van het Fries versta ik nog altijd geen woord. Dat blijft een taal apart en op training wordt er eigenlijk vooral Nederlands gepraat."