Maher zet zinnen op PSV: Teleurgesteld in AZ
"Ik zie een overgang naar PSV als een grote sportieve vooruitgang"

Maher zet zinnen op PSV: "Teleurgesteld in AZ"

05-01-2013 10:16
28

Maher zat vrijdag met de clubleiding van AZ om de tafel om de belangstelling van PSV te bespreken. De Noord-Hollanders lieten hem weten dat er geen bod is uitgebracht en formeel gezien klopt dat. Marcel Brands van PSV stelt echter dat AZ de schijn ophoudt en dat men wel degelijk weet wat de Eindhovenaren willen betalen.

"We hebben duidelijk gezegd waar we aan denken. Dat gesprek ging niet over sinaasappels", zegt de technisch directeur in het Algemeen Dagblad. Brands is ervan op de hoogte dat Maher een stap hogerop wil maken. AZ houdt tot onvrede van de voetballer echter vast aan de vraagprijs van zo'n acht à negen miljoen euro.

"Ik ben teleurgesteld in de houding van AZ", aldus Maher. "Zij hebben zich niet gehouden aan de afspraken die ik met ze heb gemaakt, toen ik onlangs mijn contract opwaardeerde. AZ zou me direct op de hoogte brengen, als er belangstelling voor me zou komen. Dat hebben ze in dit geval dus niet gedaan." 

Grote sportieve vooruitgang
Een conflict dreigt, Maher hoopt nu dat zijn werkgever alsnog besluit om medewerking te verlenen. "Ik heb jarenlang in de jeugd gespeeld bij AZ en tal van aanbiedingen van buitenlandse clubs afgeslagen. Nadat de transfer afgelopen zomer geen doorgang vond, heb ik mij voor honderd procent ingezet. Ook al was ik daar teleurgesteld over en speelde ik soms niet op mijn favoriete positie achter de spits."

"Ik zie een overgang naar PSV als een grote sportieve vooruitgang", benadrukt de tweevoudig international. "Ik hoop dat AZ mij deze kans niet ontneemt, omdat ze per se de hoofdprijs willen ontvangen." PSV dacht in eerste instantie aan een bedrag van vijf miljoen euro. Wel liet Brands al weten niet zomaar op te geven. Een tweede 'bod' lijkt dan ook snel te volgen.

Stennis schoppen
Maher wil intussen geen stennis schoppen. De middenvelder is dan ook gewoon met de selectie van Gertjan Verbeek op het vliegtuig naar Turkije gestapt. "Ik ben altijd iemand die blijft lachen en hard blijft trainen." Het opvoeren van de druk laat hij aan zaakwaarnemer Sigi Lens over.

"AZ heeft gezegd een opleidingsclub te zijn", stelt Lens. "Als spelers dan op het punt zijn dat ze zijn uitgeleerd, moet je ze wel de kans bieden om naar een grotere club te gaan. We hebben het over PSV, een topclub in Nederland." Wordt ongetwijfeld vervolgd.