Clubloze Fischer: Het is leeg, onwerkelijk
Bakx: "Kan ik mijn boodschappen soms ook op amateurbasis doen?"

Clubloze Fischer: "Het is leeg, onwerkelijk"

24-01-2013 08:04
9

"Het is leeg, onwerkelijk", zegt de 24-jarige verdediger in gesprek met De Volkskrant. "We waren iets aan het opbouwen met z'n allen. Opeens ben je niets meer van elkaar. Die klap komt hard aan."

De spelers zoeken nu naar een nieuwe club. Aanvaller Joey Godee heeft over belangstelling niet te klagen. Cercle Brugge, PEC Zwolle en FC Utrecht hopen op zijn komst. Alair Cruz Vicente ging naar Sparta Rotterdam em Romario Kortzorg naar FC Dordrecht. Voor de andere spelers is het wachten en hopen. "Er speelt wel wat, maar tussen interesse en een serieuze aanbieding ligt een wereld van verschil. Ik juich pas als ik ergens een handtekening heb gezet."

Zonder club wordt het moeilijk voor de voormalig spelers van AGOVV, weet ook Fischer. "Uit de moeilijkste momenten komen vaak de mooiste dingen voort, zeggen ze toch altijd. Wellicht is het ergens goed voor." En als dat niet zo is? "Skileraar worden?"

Voormalig ploeggenoot Istvan Bakx zit met hetzelfde probleem. Hij wacht op een telefoontje van zijn zaakwaarnemer. "Het liefst zou je elke dag bellen, maar ik ga hem niet stalken." Er is wat interesse, maar niet op de gewenste manier. "Gezien de financiële situatie in het voetbal, snap ik ook wel dat de teams niet in rijen van vier staan opgesteld voor mij. Veel clubs willen dat je op amateurbasis komt spelen. Maar dat zie ik niet zitten. Ik heb ook kosten. Of kan ik mijn boodschappen soms ook op amateurbasis doen?"