KNVB: Schokkend, dit is bijzonder vervelend
Oerwoudgeluiden in Den Bosch komen keihard aan

KNVB: "Schokkend, dit is bijzonder vervelend"

30-01-2013 13:35
3

"Dit is bijzonder vervelend", reageert een woordvoerder van de KNVB tegenover Omroep Brabant. "Zeker in een bekerronde waarin juist extra aandacht wordt gevraagd voor respect en de spelers met het woord 'respect' op de mouw spelen." De aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen, FC Den Bosch op zijn beurt gaat fans vervolgen.

Enzio Boldewijn, speler van FC Den Bosch, hoorde de oerwoudgeluiden in het stadion terwijl hij op de reservebank zat. "Ik kon de geluiden heel goed horen vanaf de bank. Ik vroeg me toen af wat ze zouden gaan doen als ík aan de bal zou komen...", zegt de donkere vleugelspeler van FC Den Bosch tegenover de regio-omroep.

Jelle de Bock, eveneens speler van FC Den Bosch, gaat een stapje verder. "Mensen die dit soort dingen doen zijn gewoon staatsmongolen", aldus de verdediger. Van het veld stappen zou de beste oplossing kunnen zijn, vindt De Bock. "Dat zou wel een hoop mensen problemen bezorgen, maar soms móet je een harde hand gebruiken."

Niet alleen werd Altidore bij elk balbezit 'begroet' met oerwoudgeluiden, ook een assistent-scheidsrechter moest het ontgelden. Hij werd bekogeld met ijsballen. "We praten veel over respect de laatste tijd, maar we handelen er weinig naar", zegt Jan Poortvliet, trainer van FC Den Bosch. "Zo los je het probleem niet op."