Hengelman: 'Einde AGOVV kwam onverwacht snel'
Doelverdediger houdt conditie op peil bij Vitesse

Hengelman: 'Einde AGOVV kwam onverwacht snel'

03-02-2013 11:04

“We zijn vroeg in 2013 weer begonnen met trainen omdat we een duel zouden spelen met Feyenoord op 5 januari. We wisten dat het slecht ging met de club, maar hadden niet verwacht dat deze een week later niet meer zou bestaan. Als team werden we steeds beter en met de club ging het alsmaar minder. Totdat Henk Timmer ons liet weten dat de club niet in hoger beroep zou gaan bleven we trainen en op het trainingsveld was niets te merken van een eventueel faillissement”, aldus de doelman tegenover VoetbalPrimeur.

Toen duidelijk werd dat de club per direct zou verdwijnen uit het betaald voetbal werd alles plotseling anders. “Na de mededeling dat de club failliet was stopte alles abrupt. Dan kom je in een hele vreemde situatie terecht, een die je echt niemand gunt. Alles moet geregeld worden met het UWV, want de achterstallige betalingen moeten daar dan vandaan komen."

De sportieve toekomst is onduidelijk voor de voormalige eerste doelman van AGOVV. “Iedereen moet opeens op zoek naar een club en ik dus ook. Ik kan mijn conditie op peil houden bij Vitesse. Ik heb wel gesproken met clubs, maar die kijken dan vooral naar het komende seizoen. Ik wil me in eerste instantie echter richten op een snelle oplossing, ik hoop dat er een club is die per direct op zoek is naar een goede doelman.”