Henry: Vergeet mij als prof, Arsenal is m'n club

Henry: "Vergeet mij als prof, Arsenal is m'n club"

Wenger is al zestien jaar hoofdtrainer van Arsenal. In die periode won hij drie keer de Engelse landstitel. Sinds 2004, het jaar waarin Henry met dertig treffers topscorer van Engeland werd, viel er echter niets meer te vieren in Noord-Londen. De Franse aanvaller van het Amerikaanse New York Red Bulls hoorde de kritiek aan het adres van Wenger ook. Onterecht, vindt Henry.

"Wanneer je niet wint zullen mensen altijd je werk, je nalatenschap en hetgeen je eerder hebt laten zien in twijfel trekken. Het is teleurstellend op een bepaalde manier, maar dat is hoe het spelletje in elkaar zit. Wat ga je er aan doen?", zegt Henry in gesprek met Reuters. "Ik vind het moeilijk om te horen en te zien, voor mij zal Arsène altijd de baas zijn. Hij is altijd goed voor me geweest en ik weet wat hij gedaan heeft voor de club."

Henry, goed voor 175 doelpunten in 8 seizoenen Arsenal, vindt dat Wenger meer respect verdient. "Je wordt altijd beoordeeld op je laatste prestatie en wat je op het moment laat zien. Maar voor mij is het moeilijk om kritiek te hebben op Wenger, wetende wat hij gedaan heeft voor de club. Hoe hij de club veranderd heeft en hoe het team nu speelt in vergelijking met de jaren hiervoor. Maar als je niet wint, zullen mensen altijd een probleem creëren."

De Franse aanvaller, die afgelopen seizoen kort op huurbasis terugkeerde in Londen, hoopt in de toekomst blijvend terug te keren bij zijn oude liefde. "Het enige dat ik weet is dat ik bij het spelletje betrokken wil blijven en hopelijk kan ik dat bij Arsenal doen. Dat is het hart dat je hoort spreken, Arsenal is de club die ik steun. Denk niet aan mij als speler nu, maar als supporter."

"Op elke manier of in elke vorm, ik zou niets liever willen dan terugkeren bij Arsenal. Maar het is niet aan mij. Het is een grote wens, maar ik heb nog twee actieve jaren in me. Daarna zullen we wel zien. Maar ik zou absoluut terug willen keren bij Arsenal", besluit Henry.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s