Inter en Basel maken in eigen huis geen fout
Italianen en Zwitsers boeken zege in heenduel

14-02-2013 23:05

Internazionale zag Diego Milito al in de beginfase van de wedstrijd naar de kant gaan met een knieblessure. Zijn vervanger Rodrigo Palacio groeide in het vervolg uit tot de matchwinner. Na twintig minuten stiftte hij de bal over de lijn. Cluj wist maar weinig te creëren in Milaan, terwijl de thuisploeg er in het eerste bedrijf verder ook niet in slaagde nog te scoren. Palacio verdubbelde de marge drie minuten voor tijd met een prachtige lob. Daarmee is de uitgangspositie voor Internazionale in aanloop naar de return uitstekend.

FC Basel - Dnipro 2-0

Dat geldt ook voor FC Basel, dat eveneens twee keer scoorde zonder een tegentreffer te incasseren. Halverwege de eerste helft scoorde Valentin Stocker. Ruim twintig minuten voor tijd bepaalde Marco Streller de eindstand op 2-0.