Woede in Enschede na late gelijkmaker Willem II
FC Twente komt ook tegen hekkensluiter niet tot winst: 1-1

16-02-2013 20:38
24

De ontmoeting begon en eindigde in een sfeer van crisis. Een deel van de fanatieke Twentse aanhang boycotte de openingsfase, uit protest tegen het belabberde optreden van de favorieten in de laatste weken. Met vernietigende teksten op spandoeken werd afgerekend met Steve McClaren, de coach die verantwoordelijk was voor de titel in 2010. Hij leek destijds een held voor het leven in Enschede.

De spelers leken maar moeilijk met de druk te kunnen omgaan. De vele praatsessies van de laatste dagen hadden de twijfels in het spel niet kunnen weghalen. FC Twente speelde vlak, zonder tempo en opnieuw leek de passie ver te zoeken. Van fatsoenlijk aanvalsspel was van beide kanten geen sprake. Het duurde tot aan het slot van het eerste deel voor de doelmannen de gelegenheid kregen zich te onderscheiden.

Het duel speelde zich af op de helft van Willem II, maar de thuisclub deed in het 250e competitieduel in de Veste vrijwel niets met het overwicht. Er was een aardig schotje van Luc Castaignos dat door keeper David Meul onnodig tot hoekschop werd verwerkt. Leroy Fer kopte van dichtbij naast.

Uiteindelijk werd de openingstreffer afgedwongen door een centrale verdediger. Douglas scoorde met het hoofd, na een fraaie door Wout Brama, Dusan Tadic en Fer opgezette aanval. Dat gebeurde in de 43e minuut. Typerend voor de malaise bij FC Twente was dat het nog voor rust bijna gelijk was. Virgil Misidjan kreeg een vrije doortocht, maar stuitte bij de eerste serieuze aanval van de Tilburgers op Nikolai Michailov, de doelman van de Enschedese formatie.

Het tweede deel was niet veel beter. FC Twente had de pech dat een schot van Robbert Schilder na 67 minuten op de lat eindigde. In de 90e minuut schoot Ricardo Ippel de 1-1 binnen.