Breaking news

ED: PSV bezig met Phillips (Liverpool), prijskaartje van twaalf miljoen euro

Laudrup: Underdog Swansea is nu zélf favoriet

Laudrup: "Underdog Swansea is nu zélf favoriet"

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2013 om 11:29vr 22-02-2013 om 11:29

Waar de club uit Wales in de Premier League zelf vaak acteert vanuit de rol van underdog, zal Swansea op Wembley tegen de club uit League Two te boek staan als de grote favoriet. Laudrup accepteert dat de neutrale fan vooral op de hand van Bradford zal zijn, de eerste club van het vierde niveau sinds 1962 (Rochdale, red.) die de finale van de League Cup wist te bereiken.

"Als je naar de historie kijkt denk ik dat het heel bijzonder is dat je een grote finale ziet die bestaat uit een kleine club uit de Premier League en een club uit een lagere divisie", zegt Laudrup. "Als clubs van een lager niveau de finale halen, spelen ze meestal tegen clubs als Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur of Liverpool. Zoals Birmingham City tegen Arsenal speelde."

"Dit is anders. Hoewel we een kleinere club zijn, moeten we accepteren dat wij favoriet zijn en zullen we het initiatief moeten nemen. Daar hebben we geen problemen mee. We hebben gezien wat Bradford City heeft gepresteerd tegen Wigan Athletic, Arsenal en met name Aston Villa. Het is fantastisch. Als je onze prestatie een sprookje noemt, is het verhaal van Bradford een enorm sprookje."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws