Vorm: Het is prachtig om dit mee te maken

Vorm: "Het is prachtig om dit mee te maken"

23-02-2013 10:20
0

Swansea is voor de eindstrijd op Wembley de torenhoge favoriet. "Voor bijna alle Swansea-spelers is dit de eerste keer dat ze een tastbare prijs kunnen winnen", zegt Vorm in gesprek met Voetbal International. "Het is prachtig om dit mee te maken."

De gekste dingen
"Pas iets langer dan anderhalf jaar speelt dit team in de Premier League", gaat de goalie verder. "Dat Swansea City nu al hiertoe in staat zou zijn, had ik ten tijde van mijn overstap van FC Utrecht niet kunnen vermoeden."

Het verhaal van Bradford City is echter nog veel meer een voetbalsprookje. Het is het verhaal van een vierdeklasser die de finale van het Engelse bekertoernooi weet te bereiken. Vorm : "Dat is het mooie aan Engels voetbal, hier gebeuren de gekste dingen."

Wembley
"Maar het is heel simpel, kwalitatief moet Swansea City op iedere positie een betere speler hebben. De spelers van Bradford City hebben in de League Two geleerd wat vechten, bikkelen is. Maar voor ons zijn geen excuses, we horen die finale te winnen."

"Ons voordeel is wel dat de wedstrijd op Wembley wordt gespeeld", vervolgt de doelman. "Op de jongens van Bradford City zal dat podium toch veel indruk maken, die zijn niet gewend om voor negentigduizend man te voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie