Willem II'ers met aflopend contract in ongewisse

Willem II'ers met aflopend contract in ongewisse

25-04-2013 13:20
1

"Voor ons is het nu zaak een contract af te dwingen", zegt Danny Guijt tegen Voetbal International. "Of dat bij Willem II is of elders, is op dit moment nog onduidelijk. Onze toekomst zal afhangen van het niveau waarop de club na de zomer actief is."

Middenvelder Guijt heeft net als onder meer doelman David Meul en vleugelspits Marc Höcher een verbintenis tot komende zomer. Willem II staat nog altijd laatste in de Eredivisie, maar zag afgelopen weekend het gat naar VVV-Venlo wel teruglopen naar drie punten.

Coach Jurgen Streppel gaf intern aan dat hij sommige spelers beter geschikt acht voor de top van de Jupiler League en het heeft er de schijn van dat het genoemde trio daar deel van uitmaakt. Verdediger Mitchell Piqué lijkt ook te moeten vertrekken. Hij behoort zaterdag al niet tot de wedstrijdselectie voor het duel met Roda JC Kerkrade.

Streppel, die naast trainer ook technisch manager is, wil nog niet reageren op de invulling voor volgend seizoen. "We hebben nu andere prioriteiten", is alles dat hij kwijt wil. Voor de spelers die ook bij degradatie blijven, zal van een flink aantal het salaris gehalveerd worden. Dit is vastgelegd in de contracten. Daarnaast gaat Willem II in de begroting terug van acht naar vijf miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie