Van het type Stam zijn er niet veel in Nederland
Groen: "Stefan wil zo lang mogelijk doorgaan met voetballen"

"Van het type Stam zijn er niet veel in Nederland"

18-05-2013 13:36

De oud-speler van FC Eindhoven verbleef de afgelopen jaren in de Engelse Football League. Stam kwam uit voor clubs als Oldham Athletic en Yeovil Town. De laatste twee seizoenen stond hij onder contract bij Conference-vertegenwoordiger Hereford United. FC Den Bosch wist Stam, die in Engeland zeer gewaardeerd wordt, over te halen terug te keren naar Nederland.

Bij FC Den Bosch moet Stam leiding geven aan de defensie van de Jupiler League-club. "Stefan is van het soort verdedigers dat we in Nederland niet kennen. Hij is hard, verdedigen komt altijd op één", zegt zaakwaarnemer Eelco Groen in gesprek met VoetbalPrimeur. "Stefan heeft een huis in Amsterdam, gaat dichter in de buurt van zijn ouders wonen en zijn vrouw kan in Nederland makkelijker aan een baan komen. Het totaalplaatje maakte de keuze makkelijker."

Ook interesse uit Engeland voor Stam
Stam tekende een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. "Ook in Engeland waren er wat clubs die zich voor hem meldden. Onder meer Wrexham en Luton Town en nog wat clubs informeerden naar zijn situatie", zegt Groen. "We hebben nu met FC Den Bosch gesproken over periode van twee jaar, maar een carrière kan heel lang duren."

Groen: "Fred van der Hoorn, technisch directeur van FC Den Bosch, refereerde tijdens de gesprekken aan zichzelf. Hij heeft tot z'n 39ste in het centrum van de defensie van Den Bosch gespeeld. Stefan heeft de intentie om zo lang mogelijk te blijven voetballen."