Linssen kiest voor gezin en hoopt op VVV
"Ik heb fantastische jaren gehad op Cyprus"

Linssen kiest voor gezin en hoopt op VVV

26-05-2013 09:42
2

"Ik heb echt drie fantastische jaren gehad in Cyprus waar we met AEK Larnaca steeds mee konden doen in  de top van de competitie. Tevens speelden we meerdere wedstrijden in de Europa League en ook daar werden successen geboekt. Het was verder mooi om in een andere cultuur te kunnen leven. In de beginfase was het wennen, maar op het moment dat we ons aangepast hadden begon het genieten. Mooi is dat ik veel bedankjes kreeg voor mijn geleverde prestaties toen ik bekend maakte terug te keren naar Nederland", aldus Linssen tegenover VoetbalPrimeur.

Doorstart in Nederland
De sportieve toekomst van de ervaren middenvelder is onzeker. Linssen (32) is realistisch genoeg om te beseffen dat het een moeilijk verhaal kan zijn om een nieuwe club te vinden die geheel in zijn plaatje past. "Ik heb drie jaar familie en vrienden moeten missen. Mijn vrouw en ik hebben besloten om te vertrekken uit Cyprus om weer dichtbij onze dierbaren te zijn. We hebben een zoon van één jaar Noah en we willen hem op laten groeien in een vertrouwde omgeving. Verder ben ik na drie jaar Cyprus toe aan iets anders, een nieuwe uitdaging met hopelijk nieuwe ervaringen. Terugkeren in het Nederlandse voetbal zou ideaal zijn, maar ook België en Duitsland sluit ik niet uit. Tegenwoordig heb je niet veel keuze en ook een bod van een club buiten de drie genoemde landen zou ik in overweging moeten nemen. In Nederland een nieuwe club vinden zal lastig zijn omdat men hier toch het gevoel heeft dat de Cypriotische competitie niet al te sterk is. Dat is naar mijn mening onterecht, kijk maar eens hoe de clubs uit deze competitie de laatste jaren gepresteerd hebben in de Europa League. Drie jaar Cyprus hebben mij als voetballer en als persoon beter gemaakt."

Hereniging met broer Bryan
Stiekem hoopt Edwin op een telefoontje van zijn voormalige werkgever VVV-Venlo. Samen kunnen spelen met zijn broer Bryan is een langgekoesterde wens. "VVV-Venlo is en blijft mijn club, daar heeft de degradatie niets aan veranderd. Het liefste zou ik op de eerste training van het nieuwe seizoen weer op het trainingsveld willen staan bij ‘mijn’ club, de mensen meetrekken om het echte VVV-gevoel weer terug te laten keren bij de club. Toen ik er vertrok was het een warme club met trouwe sponsoren en supporters, zoals ik het vanaf de zijlijn bekijk is het oude VVV-gevoel de laatste jaren iets minder geworden. Het zou geweldig zijn als ik samen met mijn broertje Bryan voorop in de strijd kan gaan om VVV weer te brengen waar het hoort."