Holland: Advocaat was mijn lievelingstrainer
Austria blij met 'gratis' aankoop: "Prima transfer"

Holland: "Advocaat was mijn lievelingstrainer"

27-05-2013 17:37

René van Zee
SALZBURG

De 24-jarige Holland vertrok afgelopen jaar bij AZ. In Alkmaar wist Holland zich niet in de hoofdmacht te spelen, de club verhuurde de Australiër onder meer aan Sparta Rotterdam. "Dick Advocaat haalde me bij de selectie", blikt Holland terug in gesprek met VoetbalPrimeur. "Hij was mijn lievelingstrainer, ik heb veel geleerd van Advocaat."

"Onder zijn opvolger Gert-Jan Verbeek kwam ik niet aan spelen toe. Na een tijdje liet Verbeek me weten dat ik niet in zijn toekomstplannen voorkwam. Hoewel ik nog een contract voor twee jaar had, ben ik via oud-AZ- en Austria-keeper Joey Didulica in contact gekomen met Austria Wien. Na een proeftraining kreeg ik een contract."

"Het was voor mij een uitstekende beslissing. Sindsdien speel ik bij Austria in de basis op het middenveld. Volgend seizoen speel ik in de voorronde van de Champions League. Ik heb mijn contract in mei tot 2015 verlengd, ik ben heel tevreden bij Austria. En ik zit ook nog bij de Australische selectie", constateert Holland tevreden.

De club is op zijn beurt maar wat blij met Holland. "We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van James", zegt sportief directeur Thomas Parits. "Hij was voor ons een prima 'aankoop', hij kwam gratis over van AZ. James past goed in het systeem van trainer Peter Stöger. We zijn blij dat we met James zo snel tot overeenstemming kwamen over de verlenging van zijn contract tot 2015. Dat is goed voor de verdere ontwikkeling van Austria."