'Maher meest geschikte zomeraankoop voor Ajax'
AZ-middenvelder troeft 'concurrentie' ruimschoots af

'Maher meest geschikte zomeraankoop voor Ajax'

28-05-2013 13:48
6

De Amsterdammers houden stevig rekening met een vertrek van Christian Eriksen. Het Deense talent staat nadrukkelijk in de belangstelling van onder meer Borussia Dortmund, een zomertransfer ligt voor de hand. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart door Ajax, met Maher als meest geschikte kandidaat voor de vacature die er in Amsterdam achter de spitspositie ontstaat.

De negentienjarige Maher is rijp voor een stap hogerop. Met AZ veroverde hij dit seizoen weliswaar de KNVB Beker, maar het jeugdproduct van de Alkmaarse club is toe aan een nieuwe omgeving. Zelf heeft Maher een voorkeur voor een 'tussenstap' op weg naar de Europese top, met PSV en Ajax als de twee voornaamste kandidaten om de voetballer in te lijven. Voor Ajax zou Maher dé geschikte opvolger van Eriksen zijn.

De bezoekers van VoetbalPrimeur zijn meer dan duidelijk: 63 procent van de stemmers vindt dat Ajax zijn pijlen op Maher moet richten. Daarmee troeft de AZ'er FC Twente-smaakmaker Nacer Chadli (veertien procent) en Vitesse-talent Marco van Ginkel (tien procent) ruimschoots af. FC Utrecht-middenvelder Jens Toornstra (zeven procent) en Heraclied Lerin Duarte (zes procent) kunnen op de minste stemmen rekenen.