Asare op punt van transfer naar Gent
"Ik had al snel door dat mijn toekomst in Gent beter oogt dan in Utrecht"

Asare op punt van transfer naar Gent

05-06-2013 10:06

"Het was geen makkelijke beslissing, maar als speler moet je durven vooruit te kijken en ik had al snel door dat mijn toekomst in Gent beter oogt dan in Utrecht", zegt Asare in Het Laatste Nieuws. "Ik wil graag nog eens meestrijden voor de prijzen. Het Gentse bestuur verzekerde me dat de club op termijn wil meedoen in de top drie."

AA Gent meldt de komst van Asare (26) nog niet, maar manager Michel Louwagie is blij met de voormalig speler van Antwerp en Mechelen. "Voor onze club is dit een grote transfer", vertelt hij. "Enkele jaren geleden was een dergelijke overgang nog onmogelijk. Met de verhuis naar het nieuwe stadion willen we spelers aantrekken die ambitie uitstralen. En Asare beantwoordt perfect aan dat profiel."

Ilombé Mboyo
AA Gent raakt in Ilombé Mboyo waarschijnlijk de topscorer van het afgelopen seizoen kwijt. De Congolese spits, goed voor twintig treffers, is op weg naar Anderlecht, waar hij een contract voor vier jaar kan tekenen. Bij de ploeg van John van den Brom moet Mboyo de vervanger van Dieumerci Mbokani worden.

Gent vraagt vijf miljoen euro voor de spits, maar staat ook open voor een constructie met geld plus een speler. Voormalig Heracles Almelo-aanvaller Samuel Armenteros staat daarvoor op de nominatie.