Russen balen: Waarom staan die assistenten er?

Russen balen: "Waarom staan die assistenten er?"

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2013 om 11:02ma 10-06-2013 om 11:02

"Ik heb geen zin om te zoeken naar excuses. We moeten onze conclusies trekken en daarbij niet kijken naar de arbiters", aldus Pisarev volgens Voetbal International. De coach kan het even later toch niet laten een sneer te geven aan de leiding. "Misschien moeten we kijken naar de controversiële situatie aan de andere kant met hands van een Nederlander. De arbitrale leiding was met vijf man, tien ogen…"

Aanvaller Fedor Smolov was het met zijn coach eens. "Voor het toernooi is ons uitgelegd dat zulke acties leiden tot een strafschop. Maar waarom wel een rode kaart voor ons en geen straf voor Nederland? Er staan assistenten die alles kunnen zien. Waarom staan die er als ze niets zien?"

Verdediger Taras Burlak vond de rode kaart van Chicherin na een tackles op Adam Maher zwaar. "Dat was een belachelijke beslissing. Hoe heb je zulke scheidsrechters kunnen aanstellen. Hij geeft geen strafschop na hands en stuurt daarna een van ons weg. Dat moment heeft ons gebroken. Natuurlijk ligt de schuld voor onze uitschakeling niet bij de scheidsrechter, maar hij heeft met zijn optreden wel invloed gehad op het resultaat, een heel grote invloed zelfs."

De verdediger ziet Jong Oranje het toernooi niet winnen. Spanje wel. "Die zijn veel sterker dan de Nederlanders."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws