Van Gaal: Ik heb nieuwe inzichten opgedaan
"Dit was een hele slechte wedstrijd"

Van Gaal: "Ik heb nieuwe inzichten opgedaan"

11-06-2013 16:36
1

Doelpunten van Robin van Persie (strafschop) en Wesley Sneijder (hakje) zorgden echter toch voor een comfortabele zege op China, dat bijna de hele wedstrijd met een man minder speelde. "Ik vond het een hele slechte wedstrijd", zei Van Gaal na afloop tegen SBS6. "We begonnen slecht, dat is onverklaarbaar. Gisteren hebben we namelijk veel beter getraind dan de dagen daarvoor."

"De omstandigheden waren beter, dus het zou beter moeten. De Chinezen zijn wel wat sterker dan de Indonesiërs, dus dat is misschien een excuus. Maar we hebben teveel balverlies geleden. China speelde erg compact en was agressief. Daarom speelden we snel tegen tien man. Dan moet je een snel tempo kunnen spelen en ook stations overslaan. Dat hebben we verzaakt."

De snelle rode kaart van China was een domper voor Van Gaal. "Toen was het eigenlijk geen oefenwedstrijd meer. De scheidsrechter kan dan beter naar de kant gaan en zeggen dat de speler gewisseld moet worden. Elf tegen tien, dan is het geen oefenwedstrijd."

Toch kijkt Van Gaal met een goed gevoel terug op de Azië-trip. Hij heeft veel spelers voor het eerst meegenomen. "Ik heb ze leren kennen, ook in de groep. Het is positief dat ik dat heb kunnen beoordelen. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan, alleen ga ik die niet tegen jou zeggen. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Het is een hele nuttige trip geweest."

"Ik ga nu terug naar Amsterdam. Daar blijf ik twee dagen en dan ga ik vrijdag naar Israël. Ik hoop dat het mooi weer is daar, want in Peking heeft het gehageld", aldus Van Gaal, die de halve finale van Jong Oranje gaat bekijken.