Luis Pedro ziet Botev Plovdiv als 'springplank'
"Ik hoop hier in Bulgarije te slagen"

Luis Pedro ziet Botev Plovdiv als 'springplank'

19-06-2013 09:14

"Botev Plovdiv is een mooie club en het heeft de grootste supportersschare die Bulgarije kent", zegt Luis Pedro op het digitale thuis van Heracles Almelo over zijn nieuwe club. "Zowel uit als thuis krijgen we veel steun van onze supporters. Thuis is het al helemaal een heksenketel, waarbij de supporters veel scanderen en vuurwerk afsteken, het is dan echt een gekkenhuis."

Terugkijkend op het seizoen leeft Luis Pedro met een dubbel gevoel. "We zijn dit seizoen als vierde geëindigd en maken mogelijk nog kans op voorrondes Europa League. Toen ik daar aankwam had ik nog last van mijn kuitbeenblessure. De eerste maanden stonden dan ook voornamelijk in het teken van een lange revalidatie. Eenmaal hersteld moest ik wedstrijdritme opdoen. Toch heb ik nog elf wedstrijden kunnen spelen, waarbij ik goed was voor drie assists en drie doelpunten."

"Door mijn blessure heb ik niet kunnen brengen wat ik wilde, maar nu ben ik fit, dat biedt veel perspectief voor volgend seizoen. Het is hard werken onder de trainer. Hij is streng, maar is zeker een goede leermeester. Ik leer veel van hem. Verder kent het team een paar goede technische spelers, de trainingen zijn van een behoorlijk niveau."

"Ik wil een goed en volledig seizoen draaien bij Botev Plovdiv. Ik hoop dat we de Europa League halen, waardoor ik me kan etaleren op het hoogste niveau. Er komen tevens ook veel scouts naar de competitiewedstrijden kijken, dat had ik niet gedacht. Ik hoop hier in Bulgarije te slagen en het als springplank te gebruiken naar een grotere club", aldus Luis Pedro.