Lurling: Liesbreuk, sportershernia, ik weet niet
NAC-aanvaller na operatie drie tot zes weken uit de roulatie

Lurling: "Liesbreuk, sportershernia, ik weet niet"

26-06-2013 16:25
8

"Een liesbreuk, een sportershernia, ik weet niet wat de exacte benaming is. Een operatie is volgens de specialist de beste oplossing. Ik lig er daardoor drie tot zes weken uit", vertelt Lurling aan NUsport.

"De laatste wedstrijden van de competitie waren erg belangrijk, dus heb ik met pijnstillers gespeeld. Ik hoopte dat het na de vakantie over zou zijn, maar het is eerder erger geworden, zo voelde ik al bij het lopen voor mezelf."

"In overleg met de medici heb ik gekozen voor een operatie", vervolgt de 36-jarige Lurling. "Ik kon vorig seizoen op de trainingen lang niet alle oefeningen meedoen en om nou dertig wedstrijden met diclofenac (pijnstiller) te spelen is ook niet verstandig."

Voor NAC begint het nieuwe seizoen op zondag 4 augustus met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Twee weken daarvoor wil Lurling weer aansluiten bij de selectie. "Maar dat is helemaal afhankelijk van mijn herstel. Hopelijk gaat dat allemaal snel." Glimlachend: "Ik heb er wel vertrouwen in, ik ben nog jong, hè."