Maaskant bij Dinamo Minsk: Knip- en plakwerk
"Plaatsing voor de groepsfase zou een enorme stunt zijn"

Maaskant bij Dinamo Minsk: "Knip- en plakwerk"

04-07-2013 12:47

Maaskant zat inmiddels vier competitieduels op de bank in Wit-Rusland, waarin hij zeven punten haalde. Het duel met Kruoja is de eerste Europese wedstrijd sinds het seizoen 2010/11. "Plaatsing voor de groepsfase zou een enorme stunt zijn. De laatste jaren is Dinamo Minsk steeds in de kwalificatiefase gestrand", zegt Maaskant tegen Voetbal International.

De trainer die voor het laatst actief was bij FC Groningen is niet in een gespreid bedje terecht gekomen. De competitie was al elf speelronden gevorderd en op dertig juni kreeg Maaskant te maken met in- en uitgaande spelers. Enkele gehuurde spelers keerden terug en hij kreeg er ongewenste, verhuurde spelers voor terug.

"Omdat de transfermarkt in Wit-Rusland pas op 12 juli weer open gaat, zitten we momenteel zeer krap", verklaart Maaskant. "Door die regels missen we sowieso vier spelers. Voor de Europa League heb ik zelfs een jeugdspeler aan de groep moeten toevoegen; het is momenteel een beetje knip- en plakwerk. Voor ons is het noodzakelijk om vanaf volgende week vrijdag een aantal grote transfers te doen."

Maaskant is echter niet ontevreden over de start in Minsk. "De resultaten waren wisselend, maar telkens was Dinamo Minsk de betere ploeg", vertelt hij. "Als we de in de Europa League de eerste ronde overleven, zouden we een goede stap zetten. Vanaf dan zal er een sterkere ploeg op het veld staan."