Rep: Zelf ook weleens zo'n pilletje gehad
Oud-international niet verrast door uitkomst Duits onderzoek

Rep: "Zelf ook weleens zo'n pilletje gehad"

07-08-2013 17:20
4

Een Duits onderzoeksteam concludeerde eerder deze week dat de spelers van West-Duitsland amfetamine gebruikten tijdens het eindtoernooi. "Ik heb zelf ook wel eens zo'n amfetaminepilletje gehad voor een Europa Cup-wedstrijd met Ajax. Zo raar is het niet", reageert Rep in gesprek met RTV Noord-Holland op de stof die het onderzoek deed opwaaien.

Ten tijde van de finale zelf dacht Rep niet na over mogelijk dopinggebruik van de tegenstander. "Maar als je achteraf kijkt, denk je: er zit wel wat in. Aan de andere kant weet je van Duitsers dat ze altijd doorgaan, ook als ze met 3-0 voorstaan. Maar wat denk je van die Zuid-Amerikanen tegen wie we met Ajax speelden in de wereldbeker? Die stonden stijf van de amfetamine", aldus Rep.

Niet alleen de Duitsers, ook Zuid-Amerikaanse landenteams zouden tijdens het WK van '74 weleens uit een verboden potje gesnoept kunnen hebben, denkt Rep. De oud-voetballer wijst dan vooral naar Brazilië en Uruguay. "Ze waren helemaal wild, maar dat zie je pas als je er achter naar terugkijkt", aldus Rep tegenover RTVNH.