Henry sluit Arsenal-deur voor Suarez: Geen kans
"We verkopen Luis niet, hoe hoog het bod ook zal zijn"

Henry sluit Arsenal-deur voor Suarez: "Geen kans"

09-08-2013 07:02
12

Suarez wil in de Champions League spelen en dat gaat volgend seizoen niet lukken op Anfield Road. De Uruguayaan heeft daarom zijn zinnen gezet op een transfer naar Arsenal. "Maar ze maken geen enkele kans", zegt Henry over de concrete interesse uit Londen. "We verkopen Luis niet, hoe hoog het bod ook zal zijn."

De Amerikaanse eigenaar nam deze week contact op met Ivan Gazidis van Arsenal en heeft laten weten dat een verhoogd bod geen zin heeft. "Luis vertrekt ook niet als er een buitenlandse club komt. Waarom niet? Om de simpele reden dat we dan te weinig tijd hebben om een geschikte vervanger te vinden."

"Dat wij Luis niet verkopen heeft sportieve redenen, geen financiële. Alle interessante vervangers hebben al een club gevonden of zijn niet haalbaar. Luis blijft dus bij Liverpool", aldus Henry, die denkt de geleden schade nog te kunnen herstellen. "Iedereen is boos en geëmotioneerd, maar we hebben Luis nodig. Hopelijk gaat de storm snel liggen."

Arsenal heeft een bod van iets meer dan veertig miljoen euro uitgebracht op Suarez. The Reds sloegen dat direct af, tot afgrijzen van de hoofdrolspeler. Die kreeg op zijn beurt weer de volle laag van manager Brendan Rodgers. Inmiddels traint Suarez in zijn eentje op het complex van Liverpool.