Stoelendans om basisplekken FC Twente begonnen
Aanwinsten zorgen voor enorme concurrentiestrijd

Stoelendans om basisplekken FC Twente begonnen

07-09-2013 10:52
2

Dusan Tadic is voor de vier aanvallende posities (nummer tien en voorhoede) het enige zekerheidje. De Serviër laat dit seizoen zien dat hij vanaf links beter rendeert vanaf rechts, de kans is dan ook groot dat Alfred Schreuder en Michel Jansen hem op zijn plek laten staan.

Luc Castaignos moet daarentegen voor zijn plek gaan vrezen. De jeugdinternational krijgt voorlopig nog het vertrouwen, maar mist te veel kansen om Djordjevic nog lang voor te blijven. De van Zenit Sint-Petersburg gehuurde aanvaller speelde eerder vanaf rechts, maar is eigenlijk een echte nummer negen.

Quincy Promes lijkt het eerste echte slachtoffer te worden, schrijft het Algemeen Dagblad. De jongeling speelde tot op heden als rechtsbuiten, maar daar lijkt óf Corona óf Mokhtar opgesteld te gaan worden. Promes mag zich op de positie van nummer tien richten, waar Shadrach Eghan dus ook voor zijn plek moet gaan knokken.

Corona en Mokhtar willen spelen en wijzen alvast op hun veelzijdigheid. "We kunnen rechts op de vleugel, links op de vleugel, maar ook als aanvallende middenvelder uit de voeten", zeggen beiden. Djordjevic vertelt op zijn beurt veel van zijn verblijf in Enschede te verwachten. "Ik hoop snel een basisplaats te veroveren." En Eghan weet dat hij moet gaan knokken: "Ik heb het best redelijk gedaan, maar besef dat ik nog veel moet leren."