Club Brugge: principeakkoord met Preud'homme
Belgische oud-keeper keert terug in Jupiler Pro League

Club Brugge: principeakkoord met Preud'homme

19-09-2013 13:10

Over de resultaten van Club kon de leiding moeilijk ontevreden zijn. Club is nog ongeslagen en speelde tot dusver pas twee keer gelijk in zeven duels, waardoor de ploeg tweede op de ranglijst staat. Toch moest Garrido het veld ruimen en Preud'homme was zijn bijna logische opvolger. De oud-trainer van onder meer FC Twente liet woensdag in onderling overleg zijn contract ontbinden bij de Saudi-Arabische voetbalclub Al Shabab.

Volgens Mannaert moet Preud'homme eerst de administratieve rompslomp bij Al Shabab nog afhandelen eer hij aan de slag kan gaan bij de Belgen. "Er is een akkoord met Michel, maar dat kan pas definitief worden, zodra hij een akkoord heeft met Al Shabab over de afhandeling van zijn vorige contract. We hopen hem zo snel mogelijk binnen te hebben."

Preud'homme wordt de vijfde trainer in twee jaar tijd bij Club. Eind oktober 2011 werd de Nederlander Adrie Koster ontslagen. De Duitser Cristoph Daum volgde hem op, maar die verliet de club medio 2012 vanwege privéredenen. De Belgische oud-bondscoach Georges Leekens werd daarna aangesteld, maar werd in november 2012 op straat gezet. Garrido was zijn opvolger.

Zondag speelt Club Brugge de kraker thuis tegen aartsrivaal Anderlecht. Hoogstwaarschijnlijk zit Preud'homme dan nog niet op de bank.