Pellè: Het is niet makkelijk voor Schaken
Italiaan breekt lans voor ploeggenoot

Pellè: "Het is niet makkelijk voor Schaken"

22-09-2013 22:35

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Pellè erkende na afloop van het duel dat zijn ploeg wel eens beter had gespeeld. “Ik ben blij dat we geen tegendoelpunt hebben gekregen”, liet de Italiaanse aanvaller weten aan onder meer VoetbalPrimeur. "Echt gevaarlijk waren we niet, al had ik wel een doelpunt moeten maken. Het was voor ons vooral een lastige en zware wedstrijd."

Scoren deed Pellè niet, maar als aangever was de spits minstens zo belangrijk voor zijn ploeg. De publiekslieveling legde de bal tien minuten voor rust met zijn borst terug op Tonny Vilhena, die scoorde. "Als ons middenveld niet bereikt kan worden, is het soms handig om de lange bal naar mij te spelen. Joris (Mathijsen, red.) bereikte mij deze keer met een lange pass. Het is voor mij belangrijk dat de middenvelders om mij heen bewegen. Tonny deed dat heel goed en kwam daardoor vrij voor de keeper te staan. Daarna maakte hij het goed af."

Pellè vormde tegen Utrecht een aanval met Samuel Armenteros en Jean-Paul Boëtius, die van trainer Ronald Koeman de voorkeur kreeg boven Ruben Schaken. Laatstgenoemde aanvaller worstelt al een tijdje met zijn vorm en kwam in de tweede helft nog wel als invaller binnen de lijnen. "Het is niet makkelijk voor Ruben, want we hebben goede spelers in ons team", aldus Pellè. "Feyenoord heeft er bewust voor gekozen om geen spelers te verkopen, omdat ze mee willen doen in de top. Daardoor hebben we een competitieve groep. Voor Ruben was het vandaag zijn moment."

"Hij heeft in mijn ogen laten zien dat hij niet op de bank hoort, maar datzelfde zou ik ook zeggen over Armenteros en Boetiüs. Helaas kunnen we niet met z’n allen spelen. De keuze is dan ook niet makkelijk voor de trainer. Jean-Paul is een groot talent. Met hem hebben we meer snelheid in het elftal. Maar nogmaals, we hebben momenteel een erg brede selectie. We hebben genoeg kwaliteit in deze groep zitten."