Groep H: Engeland vecht zich naar WK
Ruime zege Oekraïne niet voldoende

15-10-2013 22:52
1

Engeland begon de afsluitende groepswedstrijd met één punt voorsprong op Oekraïne, dat een relatief makkelijke wedstrijd op de agenda had staan. De opdracht voor de Britten was dan ook duidelijk: winnen van Polen. Wayne Rooney wist de goede weg in te slaan door vlak voor rust raak te koppen.

Na rust hadden The Three Lions het uitermate lastig met Polen, dat via Robert Lewandowski bijna op gelijke hoogte kwam. Vlak voor tijd maakte Steven Gerard aan alle onzekerheid een einde door de bal tegen het net te plaatsen: 2-0.

Ruime zege Oekraïne onvoldoende
Oekraïne werd door het resultaat op Wembley veroordeeld tot de play-offs, ondanks een 0-8 overwinning in San Marino. Marko Devic maakte drie doelpunten, Yevhen Seleznyov twee stuks. Ook Andriy Jarmolenko, Roman Bezus en Vitaliy Mandzuyk troffen doel. San Marino eindigde met negen man.