Jol lyrisch na droomgoal: Beter dan Van Basten

Jol lyrisch na droomgoal: "Beter dan Van Basten"

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2013 om 07:50di 22-10-2013 om 07:50

"Het was een fantastische goal van Kasami, met zijn verkeerde voet. Het was ongelooflijk want ik had hem dit nog nooit eerder zien doen", zegt Jol na de wedstrijd. Kasami controleerde een lange bal van Sascha Riether met de borst en volleerde het leer vervolgens vanuit een onmogelijke positie in de lange hoek. De treffer deed denken aan de goal van Marco van Basten tijdens de EK-finale van 1988.

"Ik denk dat de goal nog beter is dan mensen denken, omdat hij de bal eerst moest controleren en daarna met zijn verkeerde voet in de lange hoek plaatste. Het was een echt goede goal van een getalenteerde jongen", zegt Jol, die niet kon ontsnappen aan de gelijkenissen die de treffer opriep met het werelddoelpunt van Van Basten in 1988.

"Dat was een totaal andere goal, je kunt de goals niet met elkaar vergelijken. Maar deze was beter! In het geval van Van Basten ging het om één balcontact, Kasami sprintte veertig meter, controleerde de bal en scoorde op fantastische wijze. Het kan zomaar één van de mooiste doelpunten van het seizoen zijn", aldus Jol, die de overwinning goed kon gebruiken.

Fulham won tot maandagavond pas twee wedstrijden in de Premier League. "Het was ongelooflijk belangrijk om een goed resultaat neer te zetten. Ook voor Palace was het een belangrijke wedstrijd. De media bouwen de druk op, maar ik houd van wat druk en de jongens zullen hetzelfde voelen. Ze willen het goed doen voor mij en de club en dat hebben we laten zien. Iedereen is weer tevreden."

Bekijk hier de wondergoal van Kasami in het duel met Crystal Palace.
 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws