Groep F: Arsenal wint nipt in Dortmund
Napoli in eigen huis te sterk voor Marseille

06-11-2013 22:40
2

Arsenal belandde in groep F op negen punten, evenveel als Napoli dat Olympique Marseille met 3-2 versloeg. Gonzalo Higuain scoorde twee keer voor de thuisploeg. Borussia Dortmund bleef op zes punten staan. Marseille is nog puntloos.

Beide ploegen bleken in Dortmund in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Veel uitgespeelde kansen deden zich voor de rust niet voor. Henrikh Mkhitaryan was in de 38e minuut namens de thuisploeg het dichtste bij de openingstreffer. De Armeniër schoot in fraaie positie de bal voorlangs.

Na de pauze bleef Borussia Dortmund de gevaarlijkste ploeg. Doelman Wojciech Szczesny behoedde de Engelse formatie voor een achterstand door een kopbal van Marco Reus met een snoekduik af te wenden.

Het gedoseerd spelende Arsenal kwam uit de eerste geslaagde aanval tot scoren, met dank aan de Griek Sokratis Papastathopoulos die verzuimde de bal afdoende weg te werken. De Engelse ploeg nam snel over waarna uiteindelijk Aaron Ramsey van dichtbij raak kopte, 0-1. Kort daarna had de trefzekere middenvelder ook 0-2 op zijn schoen. Doelman Roman Weidenfeller kon nog net redding brengen. (ANP)

Napoli-Olympique Marseille 3-2
Gonzalo Higuain scoorde woensdag twee keer voor Napoli. André Ayew had Marseille na tien minuten op voorsprong gezet, Gökhan Inler maakte twaalf minuten later gelijk. Higuain sloeg toe in de 24e en in de 75e minuut. Na 64 minuten had Florian Thauvin nog voor de 2-2 gezorgd.