Oranje waarschijnlijk in pot vier bij WK-loting
Nederland krijgt vrijdag uitsluitsel van FIFA

Oranje waarschijnlijk in pot vier bij WK-loting

03-12-2013 17:29
9

Oranje is voorlopig ingedeeld in pot vier, samen met de andere Europese landen die niet tot de groepshoofden behoren. Nederland hoort vrijdag pas definitief of het in pot vier zit. Daar zitten nu namelijk negen landen in, waarvan er nog één afvalt.

Voorafgaand aan de reguliere loting voor de groepsfase van het WK wordt, eveneens via loting, bepaald welk land uit pot vier overgeheveld wordt naar pot twee. Daar zitten nu nog maar zeven landen in.

De equipe van bondscoach Louis van Gaal is ingedeeld met Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Rusland én Frankrijk. Vooraf werd nog gedacht dat de Fransen vanwege de lage FIFA-ranking bij landen als Chili en Kameroen zou worden ingedeeld in pot twee, maar het Europese land dat aan die groep wordt toegevoegd word dus pas vrijdag bekend. Pot drie bestaat uit de Aziatische en Midden- en Noord-Amerikaanse landen.

De pot met de groepshoofden bestaat zoals verwacht uit gastland Brazilië met de zeven hoogst genoteerde landen op de wereldranglijst. Dat zijn in volgorde Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Uruguay en Zwitserland. De ranglijst van 17 oktober is daarvoor aangehouden.

De volledige potindeling:

Pot 1: Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Uruguay en Zwitserland.

Pot 2: Chili, Ecuador, Ivoorkust, Ghana, Algerije, Nigeria en Kameroen.

Pot 3: Japan, Iran, Zuid-Korea, Australië, Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica en Honduras.

Pot 4: Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bonië-Herzegovina, Kroatië, Rusland en Frankrijk.