Groep G: Afstraffing Zenit blijft zonder gevolgen
Russen achtervolgen Atlético Madrid naar volgende ronde

11-12-2013 23:05

Zenit ging woensdagavond op bezoek bij Austria Wien. De Russen kwamen tien minuten voor rust nog wel op voorsprong via Alexandr Kerzhakov, maar raakten daarna het spoor volledig bijster. Nadat Phillip Hosiner nog voor rust voor de gelijkmaker zorgde, waarna Austria in de tweede helft doordrukte.

Tomas Jun tekende na 48 minuten voor 2-1, waarna Hosiner en Roman Kienast de avond van Zenit nog pijnlijker maakte. Desondanks eindigen de Oostenrijkers op de laatste plaats in Groep G.

Porto naar Europa League
FC Porto moest in Spanje winnen van Atlético Madrid om de laatste zestien te bereiken. Die droom spatte al snel uiteen, want Raúl Garcia tekende na een kwartier voor 1-0. Sterspeler Diego Costa bepaalde de eindstand op slag van rust op 2-0, waardoor Atlético met liefst zestien punten groepswinnaar is.

Zenit volgt de Spanjaarden met tien punten minder naar de laatste zestien. Porto en Austria Wien hebben beide vijf punten.