Dutch Lions slaat handen ineen met 'The Crew'
'Nederlands' Dayton krijgt beschikking over Crew-talenten

Dutch Lions slaat handen ineen met 'The Crew'

20-12-2013 13:49

"Dit partnerschap is uitdagend, zowel vanuit marketingopzicht als op technisch gebied", zegt Dutch Lions-voorzitter Mike Mossel. "Op marketinggebied heeft Columbus Crew een sterk voetbalmerk opgebouwd in Ohio en heeft het een mooie groep fans, ook in de Dayton- en Cincinnati-regio. De samenwerking schenkt beide clubs erkenning, professionaliteit en mogelijkheden om beide clubs in de markt te zetten in Ohio."

"Op technisch gebied zullen we verschillende goede spelers van Crew aan ons USL Pro-team toevoegen om een sterke speler in de competitie te worden. Aan de andere kant geven we getalenteerde Crew-spelers de kans om zichzelf op een competitief platform te ontwikkelen om zodoende als betere en meer ervaren spelers terug te keren naar Columbus." Ook bij 'The Crew' is sprake van een 'Nederlandse connectie'. Sportief directeur Greg Berhalter speelde jarenlang in Nederland.

"Deze samenwerking met Dayton is een belangrijke stap voorwaarts in het ontwikkelen van onze jongere spelers", zegt Berhalter. "Wij denken dat het bijdraagt aan hun ontwikkeling om competitieve wedstrijden op een hoog niveau te spelen. Dat doel wordt met deze overeenkomst bewerkstelligd. Wij zijn blij met de kant die Dayton opgaat als organisatie en wij denken dat we als club beter worden van deze samenwerking."