Seedorf kan op elk gewenst moment vertrekken
Woordvoerder: "Een clausule maakt een snel vertrek mogelijk"

"Seedorf kan op elk gewenst moment vertrekken"

13-01-2014 12:40
4

De voetballer wordt al maanden in verband gebracht met het hoofdtrainerschap van AC Milan. Nu de Italiaanse club maandag afscheid nam van Massimiliano Allegri, ligt de weg voor een terugkeer van Seedorf naar Milaan wijd open. Hoewel de 37-jarige Seedorf per direct over zou kunnen stappen naar de Serie A-club, lijkt een zomerse aanstelling van de voetballer eerder een optie.

"Er valt niet veel te zeggen over alles dat er over Seedorf geschreven is, maar sommige berichten zijn niet juist”, zegt Deborah Martin, woordvoerder van Seedorf, in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Persoonlijk was ik betrokken bij contractgesprekken van Clarence met Botafogo. Er is een clausule die het mogelijk maakt voor Seedorf om op elk gewenst moment de club te verlaten, zonder sanctie. Behalve wanneer hij voor een ándere club gaat spelen."

"Ik wil ook graag aanstippen dat Seedorf nu in het bezit is van alle benodigde papieren om als trainer aan de slag te gaan. Hij heeft in Nederland en Brazilië alle noodzakelijke stappen gezet", zegt Martin in de Italiaanse krant.