Collins John is weer een illusie armer
Poolse club Piast Gliwice ontbindt contract na twee invalbeurten

Collins John is weer een illusie armer

27-01-2014 12:35
2

John was in de zomer lange tijd op proef bij Piast Gliwice, de nummer elf van de Ekstraklasa, en tekende in juli een contract. De club meldt dat de aanvaller tot het zetten van de handtekening nog hard werkte, maar daarna werd het minder. De trainer gaf John twee keer als invaller de kans zich te laten zien en meende dat hij nog wat tijd nodig had om in vorm te geraken.

Die tijd krijgt John niet meer, want zaterdag besloot Piast het contract van de geboren Liberiaan te verscheuren. De voormalig speler van FC Twente kampt met diverse familieproblemen, meldt de Poolse club op de officiële website. Dat zou ook de reden zijn van de frequente verandering van werkgevers.

John vertrok in 2004 bij FC Twente en ging voor Fulham voetballen. Langzaam maar zeker raakte zijn loopbaan daar in het slop en de Londenaren verhuurden hem aan Leicester City en Watford. Via een paar wedstrijdjes bij NEC kwam hij in 2009 bij het Belgische Roeselare en een jaar bij het Amerikaanse Chicago Fire. Ook daarna trok John van hot naar her, telkens een illusie armer. Avonturen bij Qabala (Azerbeidzjan), Mes Sarchesme (Iran), Barnet (Engeland) en tot recent Piast Gliwice liepen op niets uit.