Meulensteen haalt topspits Mitroglou naar Craven Cottage
Spits wordt overgenomen van Olympiakos

Meulensteen haalt topspits Mitroglou naar Craven Cottage

31-01-2014 16:35

Fulham heeft vlak voor het verstrijken van de transferdeadline een grote slag geslagen op de transfermarkt. De club van trainer René Meulensteen heeft per direct de beschikking over de Griekse spits Konstantinos Mitroglou.

De aanvaller, die overkomt van Olympiakos Pireaus, tekent voor 4,5 jaar op Craven Cottage. Dat bevestigt de club vrijdag via de officiële kanalen. Volgens Engelse media betaalt Fulham een slordige vijftien miljoen euro. Mitroglou is op dit moment nog topscorer van de Griekse Super League. Hij maakte veertien doelpunten in slechts twaalf wedstrijden.

In het oog springend zijn ook zijn treffers in de groepsfase van de Champions League. Hij scoorde drie keer en hielp Olympiakos zo naar de achtste finales, waarin Manchester United over drie weken de tegenstander is.

Mitroglou won in zijn tijd bij Olympiakos drie landskampioenschappen, drie Griekse bekers en één nationale Super Cup. Voor de nationale ploeg van Griekenland maakte de spits in november drie cruciale doelpunten in de WK play-offs tegen Roemenië. Griekenland plaatste zich daardoor voor het WK in Brazilië.