Sparta knokt zich naar overwinning bij PSV-talenten
Mimoun schiet Kasteelheren naar drie punten

03-02-2014 21:56

Sparta Rotterdam is maandagavond als winnaar van het veld gestapt. De broodheer van trainer Gert Kruys boekte in het Jan Louwers Stadion een 1-2 zege op Jong PSV. Sinds zijn aantreden behaalden de Kasteelheren nog niet eerder een driepunter.

Sparta, met ervaren spelers als Michel Breuer en de later ingevallen Geert-Arend Roorda in de gelederen, greep in de 22ste minuut de leiding. Stef Peeters bracht de stand op 0-1 middels een vrije trap. Dat bleek tevens de enige treffer van de eerste helft.

Zes minuten na de hervatting zorgde Jong PSV voor de gelijkmaker. Uitgerekend Rai Vloet, de zoon van de bekritiseerde Sparta-directeur Wiljan Vloet, maakte de treffer. Sparta herstelde de voorsprong ongeveer een kwartier later. Mimoun Mahi zorgde op aangeven van Donovan Deekman eenvoudig voor de 1-2.

Jong PSV probeerde in de slotfase nog een nieuwe gelijkmaker uit het vuur te slepen, maar slaagde daar niet in. De Eindhovense talenten blijven daardoor steken op plek twaalf. Sparta is terug te vinden op de vijfde plek, negen punten achter lijstaanvoerder FC Dordrecht.