Gudelj: Het is te vroeg om naar de ranglijst te kijken
NAC in 'kleine klassieker' op bezoek bij NEC

Gudelj: "Het is te vroeg om naar de ranglijst te kijken"

05-02-2014 12:21

NAC Breda hoopt woensdag voor de derde keer dit seizoen een uitwedstrijd te winnen. De ploeg van Nebojsa Gudelj gaat op bezoek bij NEC Nijmegen, dat dit kalenderjaar nog ongeslagen is.

NAC won afgelopen weekend bij Heracles Almelo (1-2) en wil dat resultaat een vervolg geven in De Goffert. "Als we winnen, laten we de concurrentie even achter ons", zegt Gudelj op de clubsite van NAC, dat nu elfde staat. "Het is nu nog te vroeg om naar de ranglijst te kijken", zegt de coach echter. "De ene keer staan we op de tiende plek, een wedstrijd later staan we in het linkerrijtje. Het belangrijkste is dat de overwinning de spelers meer vertrouwen heeft gegeven, dat moeten ze gebruiken tegen NEC."

De Nijmegenaren maken na de winterstop een betere indruk dan in de eerste seizoenshelft. Het leverde de ploeg van Anton Janssen één zege en twee remises op. "De nieuwe spelers kunnen natuurlijk goed voetballen, maar het kostte tijd om er in Nijmegen een goed elftal van te smeden. Daar zijn ze nu wel in geslaagd, laten ook de resultaten van de afgelopen weken zien. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar dat zijn we wel gewend", aldus Gudelj.

NAC mist in Nijmegen alleen de geblesseerde Kees Kwakman. "De technische staf heeft dus weer keuze uit een grote selectie. Daar ben ik blij om en het geeft de fitheid van de groep aan. De opstelling krijgen de spelers vandaag te horen, maar in grote lijnen zal er ten opzichte van de vorige wedstrijd niet veel veranderen. Iedereen is fit gebleven en het resultaat was positief."