'Dure vogel' Vossen hekelt beslissing van Racing Genk
Aanvoerder niet gelukkig met vraagprijs: "Onrealistisch"

'Dure vogel' Vossen hekelt beslissing van Racing Genk

08-02-2014 13:04

Jelle Vossen maakt niet de leukste periode uit zijn voetbalcarrière door. Racing Genk beleefde met trainer Mario Been aan het roer een sportieve crisis en wilde in dezelfde periode niet genoegen nemen met een transferbedrag lager dan acht miljoen euro. "Een onrealistische prijs", aldus de aanvoerder.

Vossen (24) noemde het 'vervelend dat enkele leuke clubs daardoor afhaakten'. "Dat is te veel", oordeelde de aanvaller in Het Nieuwsblad. "Voor Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois vroegen ze ook zo'n bedrag, maar hoe oud waren zij toen ze vertrokken? Negentien of twintig. Ik ben er nu 24. Ik ben geen Messi, ik weet goed wat ik kan en wat ik niet kan. Er moet een realistisch bedrag gevraagd worden. Dat weten ze hier ook."

"Hoeveel ik dan wel waard ben? Als je de bedragen van tegenwoordig hoort, is vijf of zes miljoen een heel realistische prijs. En zulke aanbiedingen zijn er al geweest. Van Celtic, om maar één club te noemen. Maar meer dan acht miljoen wou nog niemand betalen. Ik heb ook nog een hoog loon, hè. Die combinatie maakt dat ik een heel dure vogel ben. En dat houdt veel clubs tegen."

"Dat is het frustrerende: weten dat leuke clubs geïnteresseerd zijn, maar niet toehappen. Zoals PAOK, vorige maand. Een club met geld, maar het doet geen gekke dingen", verzucht Vossen. "Ik krijg steeds vaker te horen dat ik het boegbeeld van de club ben. Maar dat mag mijn toekomst niet bepalen. Nu wordt dat gebruikt als reden om me hier te houden, en dat vind ik niet correct."