NEC-captain Koolwijk 'zeker niet bang voor degradatie'

NEC-captain Koolwijk 'zeker niet bang voor degradatie'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2014 om 13:26vr 14-02-2014 om 13:26

NEC-aanvoerder Ryan Koolwijk lacht om de mening van de zogenaamde voetbalkenners, die uitspraken dat de Nijmegenaren volgend seizoen in de Jupiler League spelen. Zaterdag gaat NEC op bezoek bij concurrent RKC, een kans om hogerop de ranglijst te raken.

NEC staat inmiddels niet meer laatste in de Eredivisie, maar het is alleen zeventiende op basis van het doelsaldo. Hekkensluiter ADO Den Haag doet het nog iets minder met hetzelfde puntentotaal. Deskundigen gaven recent hun verwachting weer over degradatie van NEC. Koolwijk denkt er anders over.

"Dat ze er geen verstand van hebben", lacht de aanvoerder tegenover Omroep Gelderland. "De enige optie is om het tegendeel te bewijzen. Dit was een logisch antwoord na de eerste seizoenshelft, maar we hebben al laten zien dat we aan de beterende hand zijn."

"Ik ben zeker niet bang voor degradatie, maar we moeten ons realiseren dat we er niet goed voorstaan en punten nodig hebben", vervolgt Koolwijk, die verlost is van zijn scheenbeenblessure. "Ik ben honderd procent fit en tegen RKC moeten we honderd procent geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws