De Boer over Ziyech: Natuurlijk staat dit soort spelers op het lijstje

De Boer over Ziyech: "Natuurlijk staat dit soort spelers op het lijstje"

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2014 om 13:53vr 14-02-2014 om 13:53

Ajax let zondag extra op Hakim Ziyech. De uitblinker van sc Heerenveen staat, net als wel meer spelers, op het lijstje van de Amsterdammers. Dat is ook niet zo gek, betoogt Frank de Boer.

De Boer heeft het de laatste weken vaker over een speler gezegd: 'Ja, die staat op het lijstje'. Guus Hupperts en Filip Kostic kwamen al voorbij. Nu is daar de naam van Ziyech. "Hij maakt een hele goede periode door en is vaak beslissend voor Heerenveen. Zowel met assists als goals", zegt De Boer vrijdag op het persmoment van Ajax.

"Het is een hele goede speler", vervolgt De Boer. "Of hij nog te betalen is? Dat zou ik niet weten. Nogmaals, natuurlijk staat dit soort spelers op het lijstje als je het over de beste links- of rechtshalfs van de Eredivisie hebt. Dat weten jullie ook wel. Dan kom je snel bij hem uit. Maar het is niet zo dat we staan te springen om deze speler, want we hebben genoeg middenvelders."

Ajax paste afgelopen zomer voor Adam Maher omdat de technische leiding twijfels had over onder meer de omschakeling van Maher. Hoe zit dat met Ziyech? "Dat weet ik niet. Misschien wel, misschien niet", houdt de coach zich op de vlakte.

De Boer werd ook naar een mogelijke terugkeer van Rafel van der Vaart gevraagd, maar dat ballonnetje schoot de Ajax-trainer snel af. "Ik vind Rafael een fantastische gozer, maar ik heb niet voor niets niemand gehaald in de winterstop. Ik heb niemand nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws