Weer net niet, het begint het verhaal van Ajax te worden
Van der Wiel: "Ik ben nog lang niet zeker van mijn plek in Oranje"

"Weer net niet, het begint het verhaal van Ajax te worden"

18-02-2014 08:24
3

Gregory van der Wiel maakte bij Paris Saint-Germain kennis met een nieuwe ervaring: Champions League-voetbal na de winteronderbreking. Ook dit seizoen is het weer raak in Parijs, terwijl het bij Ajax maar niet wil lukken.

"Vorig seizoen speelde ik voor het eerst van mijn leven in februari Champions League-wedstrijden, dat was ik niet gewend", zegt Van der Wiel in Sp!ts. Bij Ajax bleef het immers altijd bij de poulefase. "Dat was frustrerend, op een gegeven moment wisten we zelfs niet beter."

"Overwinteren zat er af en toe wel in, maar we hadden weinig geluk. Elke keer was het als dit, als dat, als zus, als zo. Dit seizoen is het opnieuw hetzelfde liedje. Weer net niet. Het begint het verhaal van Ajax te worden", stelt de rechtsback, die Ajax in de zomer van 2012 verliet.

"Nog lang niet zeker van mijn plek"
Van der Wiel is in Parijs uitgegroeid tot een vaste waarde in het miljoenenelftal van Laurent Blanc. Kenners twijfelen er dan ook niet aan dat hij komende zomer met Oranje naar het WK gaat, maar zelf is de voetballer iets voorzichtiger.

"Ik krijg nu veel meer waardering. In de media, op straat en natuurlijk via Twitter en Instagram. Maar ik ben nog lang niet zeker van mijn plek in Oranje, want ik heb er pas één keertje bij gezeten sinds het EK. Maar ik ben nu wel bezig aan een van de beste seizoenen van mijn loopbaan, net als in de aanloop naar het WK van 2010. Haha, ik piek op de juiste momenten."