Scolari biedt Jo en Fred laatste kans op gewilde plek in WK-selectie

Scolari biedt Jo en Fred laatste kans op gewilde plek in WK-selectie

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2014 om 17:24ma 24-02-2014 om 17:24

De Braziliaanse aanvallers Jo en Fred krijgen nog één kans om bondscoach Luiz Felipe Scolari te overtuigen van hun toegevoegde waarde voor de nationale ploeg van Brazilië. De twee spitsen ontvingen een oproep voor het oefenduel met Zuid-Afrika, laat de bond maandag weten.

Brazilië, organiserend land van het WK 2014, neemt het op 5 maart vriendschappelijk op tegen de Zuid-Afrikanen. De wedstrijd geldt als het laatste meetmoment voor Scolari. Negentien spelers ontvingen een invitatie voor het treffen in Zuid-Afrika. De dertigjarige Fred heeft een streepje voor bij de bondscoach van Brazilië, maar de spits van Fluminense keerde onlangs pas terug van een reeks blessures. Fred scoorde dit seizoen slechts één keer. Jo, spits van Atlético Mineiro, heeft eveneens nog kans op een plek in de WK-selectie van Brazilië.

"Dit is een kans om de spelers samen te hebben, de laatste keer voor het WK begint. Het wordt een belangrijke test tegen de Afrikanen, die onlangs nog te sterk waren voor Spanje", zegt Scolari. De bondscoach maakt op 7 mei zijn definitieve WK-selectie bekend. Brazilië begint het eindtoernooi op 12 juni met een groepswedstrijd tegen Kroatië. Mexico en Kameroen zijn de andere twee tegenstanders van het thuisland tijdens de poulefase van het WK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws