Hodgson kan reguliere starter Jagielka niet oproepen
Verdediger mist Everton-duels en oefenwedstrijd tegen Denemarken

Hodgson kan reguliere starter Jagielka niet oproepen

27-02-2014 12:55

De Engelse bondscoach Roy Hodgson kan woensdag tegen Denemarken niet beschikken over Phil Jagielka. De verdediger van Everton, die bij de keuzeheer meestal in de basis staat, heeft een hamstringblessure.

Engeland en Denemarken spelen woensdag vriendschappelijk op Wembley. Everton-manager Roberto Martinez zei donderdag dat Jagielka enkele weken uitgeschakeld is. "Phil voelt zijn hamstring al een aantal dagen en zal komend weekend (tegen West Ham United, red.) en voor Engeland ontbreken", vertelde hij aan Sky Sports. "Ik denk niet dat het een langdurige blessure is, maar Phil zal enkele weken missen."

Jagielka speelde sinds 2008 24 interlands voor Engeland en is onder Hodgson uitgegroeid tot een basisspeler. De bondscoach maakt donderdagmiddag zijn selectie voor het duel met Denemarken bekend. Martinez tipt middenvelder Gareth Barry, gehuurd van Manchester City en sinds het EK in Polen en Oekraïne niet meer geselecteerd, voor een plekje in de groep. "Gareth is klaar om Engeland te helpen. De ervaring die hij meebrengt is vrij uniek. Het zou een eer zijn als hij weer opgeroepen wordt."