Zuid-Korea maakt indruk tegen Griekenland; Ghana onderuit
Du Chatinier ziet Aziatische WK-deelnemer met 2-0 winnen

Zuid-Korea maakt indruk tegen Griekenland; Ghana onderuit

05-03-2014 20:10

Zuid-Korea heeft in de aanloop naar het WK een knappe overwinning geboekt. De ploeg van bondscoach Hong Myung-bo, die assistentie krijgt van Ton du Chatinier, zegevierde in Piraeus over Griekenland: 0-2.

De doelpunten kwamen van Park Jong-woo en Son Heung-min. Beide landen zijn komende zomer actief op het WK in Brazilië. Zuid-Korea speelt tegen Algerije, België en Rusland en Griekenland treft Colombia, Japan en Ivoorkust.

Ghana moest in Podgorica buigen voor Montenegro: 1-0. Dejan Damjanovic maakte al in de eerste minuut uit een strafschop het winnende doelpunt. De Ghanezen bereikten op het WK van 2010 de kwartfinales. In Brazilië zitten ze in een loodzware groep, met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten als tegenstanders.

Algerije, net als Zuid-Korea één van de opponenten van België op het WK, won in eigen land met 2-0 van Slovenië. Sterspeler Sofiane Feghouli ontbrak. De middenvelder van Valencia moest naar de kaakchirurg om zijn verstandskiezen te laten trekken. Saphir Taïder (Inter) was de uitblinker met een goal en een assist.