Van Basten moet op een hoger niveau werken, met betere spelers

"Van Basten moet op een hoger niveau werken, met betere spelers"

Gepubliceerd: donderdag 6 maart 2014 om 09:19do 06-03-2014 om 09:19

SC Heerenveen is op zoek naar een opvolger van Marco van Basten en de trainer zoekt een club waar hij zijn carrière kan voortzetten. Volgens Foppe de Haan doet 'San Marco' er daarbij goed aan om het hogerop te zoeken.

De Haan is in het algemeen erg positief over Van Basten, die zijn vak zeer serieus neemt, hard werkt en altijd correct en helder is. Heerenven heeft echter een team in opbouw met veel jonge spelers. "Daarbij kun je je afvragen of Marco daar de ideale trainer voor is. Hij ziet het voetbal heel goed, herkent problemen, ziet wat er mis gaat. Maar hoe je dat probleem vervolgens vertaalt naar trainingsmethodiek, daar heeft hij wel wat hulp nodig."

"Marco is heel kritisch op zichzelf, wil zichzelf ook echt verbeteren", vervolgt de oud-oefenmeester van de Friese club in het Algemeen Dagblad. "Maar als ik naar zijn toekomst als trainer kijk, zou ik zeggen: hij moet eigenlijk op een hoger niveau werken. Met betere spelers. Dat past het best bij hem."

Marc Overmars weet zeker dat Van Basten ooit eens bij AC Milan aan de slag gaat. "Ga eens bij Milan luisteren als zijn naam valt", zegt de directeur voetbalzaken van Ajax in de ochtendkrant. "Ooit gaat hij daar trainen. Als daar op topniveau met zoveel liefde en bewondering over je wordt gepraat, dan weet je het wel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws