Twaalf fans opgepakt na rellen bij duel tussen Ajax en Cambuur

Twaalf fans opgepakt na rellen bij duel tussen Ajax en Cambuur

Gepubliceerd: maandag 10 maart 2014 om 00:15ma 10-03-2014 om 00:15

Twaalf mensen zijn zondag opgepakt rondom het de wedstrijd tussen Ajax en SC Cambuur (1-1). Dat heeft de politie laten weten.

De mobiele eenheid (ME) moest er zondagmiddag in Amsterdam aan te pas komen om supporters van Ajax en SC Cambuur in toom te houden. Daarbij is op een bepaald moment een dienstwapen getrokken, maar er is niet geschoten.

Ook raakte er een aantal voetbalfans gewond. Onduidelijk is om hoeveel mensen het gaat en wat de aard van hun verwondingen is. De Huis-aan-Huis meldde zondagavond dat in elk geval één Cambuur-fan zwaargewond is geraakt.

Volgens de politie was het voorafgaand aan de wedstrijd eerst onrustig op de Nieuwmarkt. Kort voor de wedstrijd gingen de fans naar de Amsterdam ArenA. Ook daar greep de ME in.

Ajax weigerde vervolgens de meeste Cambuurfans de toegang tot het stadion, omdat zij zich 'hadden misdragen'. Zo'n vijftig supporters mochten de wedstrijd wel bijwonen, maar enkele honderden anderen waren niet welkom. De meesten bleven bij de ArenA, waar de ME ze in de gaten hield.

Na de wedstrijd waren er geen opstootjes meer en vertrokken de fans naar Leeuwarden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws