Emnes geniet in Swansea: Het soort voetbal waar ik van houd
"Ik heb spelers om me heen die goed voetbal willen spelen"

Emnes geniet in Swansea: "Het soort voetbal waar ik van houd"

10-03-2014 13:56

Marvin Emnes geniet van het leven terug bij Swansea City, de club waar hij ook in het seizoen 2010/11 al een korte periode speelde. 'The Swans' spelen het soort voetbal waar de huurling van Middlesbrough van houdt, vertelt hij in een interview met The South Wales Evening Post.

In oktober 2010 kwam Emnes een maand op huurbasis naar Swansea, toen nog actief in het Championship. In vijf wedstrijden scoorde de aanvaller tweemaal. Op deadline dag kwam de voormalig voetballer van Sparta Rotterdam opnieuw over van Middlesbrough en inmiddels speelde Emnes vier duels, verdeeld over Premier League en Europa League.

"Ik heb mezelf vermaakt", vertelt Emnes over de eerste weken in Wales. "Ik heb spelers om me heen die goed voetbal willen spelen, wat het makkelijker maakt voor mezelf. Dat is exact hetzelfde als de vorige keer dat ik hier was. We spelen goed voetbal, creëren veel kansen. Het is het soort voetbal waar ik van houd."

Emnes heeft Swansea City zien uitgroeien tot een grotere club. "Door de jaren heen is de club gegroeid en heeft het betere spelers gehaald", zegt de Rotterdammer. "Toen ik hier de eerste keer kwam, speelde ik met Garry Monk. Nu is hij de hoofdcoach. Hij vertelde me dat ik me geen zorgen hoef te maken en gewoon moet laten zien wat ik kan."